Konsulttjänster

Ta hjälp av våra experter

Vi på RFSL Utbildning AB erbjuder en bred palett av konsulttjänster som hjälper er verksamhet att arbeta strategiskt och hållbart med inkludering och hbtqi-frågor.

Vi har över 15 års erfarenhet av att leda arbetsplatser och team genom förändring. Våra konsulter är experter inom bland annat genus, hbtqi-frågor, intersektionalitet, sexologi, folkhälsa, och inkluderingsarbete. Vi har mångårig erfarenhet av koncept och metodutveckling och driver förändringsarbete som ger resultat! Vi skräddarsyr varje uppdrag efter uppdragsgivaren och deras verklighet.

Utforska våra tjänster mer i detalj nedan och upptäck hur vi kan hjälpa er verksamhet att bli mer inkluderande och hbtqi-kompetent.

Har ni frågor eller vill diskutera hur vi kan skräddarsy en lösning för er? Tveka inte att kontakta oss via formuläret!

Vill du ta hjälp av våra erfarna konsulter? Fyll i formuläret så hör vi av oss!










Konsulttjänster med RFSL Utbildning - Vi gör jobbet. Bild på RFSL Utbildnings utbildare runt ett bord.

VI GÖR JOBBET!

För verksamheter som behöver praktiskt stöd erbjuder vi tjänsten “Vi gör jobbet!” där vi tar på oss specifika uppdrag inom ert inkluderingsarbete. Detta kan inkludera allt från att utforma strategier och policys till att genomföra projekt som bidrar till en mer inkluderande arbetsplats. Ni får tillgång till vår expertis och vårt nätverk av erfarna konsulter som säkerställer att arbetet utförs med högsta kvalitet.

Genom att ta hjälp av oss kan ni:

  • Spara tid och resurser genom att låta experter sköta arbetet.
  • Få tillgång till specialiserad kunskap och erfarenhet.
  • Säkerställa att inkluderingsarbetet drivs framåt effektivt.
Sara sjölander håller en workshop för RFSL Utbildnings kunder.

HANDLEDNING & ÖVNINGAR

För att fördjupa er förståelse för hbtqi-frågor och normkritiskt arbete erbjuder vi handledning och praktiska övningar. Genom dessa sessioner får era medarbetare möjlighet att omsätta sina kunskaper i praktiken, vilket stärker er organisation och främjar en mer inkluderande arbetsmiljö. Övningarna är utformade för att vara interaktiva och engagerande, vilket bidrar till ett djupare lärande.

En kartläggning:

  • Förbättrar medarbetarnas förmåga att tillämpa inkluderingsprinciper i vardagen.
  • Stärker sammanhållningen inom teamet.
  • Skapar en praktisk förståelse för normkritiska perspektiv.
Textgranksning med RFSL Utbildning - En person som granskar en text

TEXTGRANSKNING

Kommunikation är en viktig del av inkluderingsarbetet. Vi erbjuder textgranskningstjänster för att säkerställa att era dokument, kommunikationer och material är inkluderande och normkritiska. Våra konsulter hjälper er att identifiera och justera språkbruk och innehåll så att det speglar era värderingar och skapar en välkomnande atmosfär för alla.

Fördelar:

  • Förbättrar inkluderingsnivån i all er kommunikation.
  • Minskar risken för omedvetna exkluderingar.
  • Bidrar till en mer öppen och tillgänglig arbetsmiljö.
Workshops med RFSL utbildning - Pom håller en workshop för RFSL Utbidnings kunder

Kreativa Workshops

Våra kreativa workshops är utformade för att inspirera och engagera er personal. Under dessa sessioner arbetar vi tillsammans med er för att utforska nya idéer, bryta normer och hitta innovativa lösningar på era inkluderingsutmaningar. Vi använder interaktiva metoder som främjar deltagarnas delaktighet och kreativitet, vilket leder till konkreta resultat som kan implementeras direkt i er verksamhet.

Våra workshops:

  • Främjar nytänkande och innovation.
  • Engagerar hela personalstyrkan.
  • Skapar konkreta handlingsplaner för inkludering.
Processledning med RFSL Utbildning

PROCESSLEDNING FÖR INKLUDERINGSARBETET

Att leda inkluderingsarbete kräver strukturerad planering och kontinuerligt stöd. Våra erfarna processledare hjälper er att strukturera och driva ert inkluderingsarbete framåt. Vi erbjuder stöd genom hela processen, från planering till implementering, för att säkerställa att arbetet får den effekt ni önskar. Våra processledare fungerar som en pålitlig partner som stöttar er i att nå era inkluderingsmål.

Fördelar:

  • Säkerställer att inkluderingen är en kontinuerlig och strategisk process.
  • Ger er tillgång till expertis under hela resan.
  • Hjälper er att nå konkreta och mätbara resultat.
Kartläggning med RFSL Utbildning

KARTLÄGGNING

En grundlig kartläggning av er verksamhets nuvarande situation hjälper oss att identifiera styrkor, svagheter och utvecklingsområden inom inkludering och mångfald. Genom denna analys kan vi ge er rekommendationer och vägledning för ert fortsatta arbete, vilket gör det möjligt för er att skapa en strukturerad och effektiv strategi för att driva inkluderingen framåt.

En kartläggning:

  • Ger en klar bild av er nuvarande inkluderingstatus.
  • Identifierar specifika områden som behöver förbättras.
  • Lägger grunden för en långsiktig och hållbar inkluderingsstrategi.