Kartläggning

Identifiera och åtgärda risker för diskriminering och exkludering

Att skapa en inkluderande arbetsmiljö börjar med en grundlig förståelse av var potentiella hinder och risker finns. Vår kartläggningstjänst hjälper er att identifiera dessa områden och erbjuder konkreta förslag på hur ni kan förbättra arbetsmiljön och säkerställa lika möjligheter för alla. Genom att kartlägga möjliga risker för diskriminering och hinder för inkludering, hjälper vi er verksamhet att bygga en starkare och mer inkluderande organisation.

Hur vi arbetar

Vår kartläggningstjänst startar med en noggrann genomgång av er verksamhet för att identifiera områden som kan innebära risker för diskriminering eller exkludering. Vi granskar både fysiska och organisatoriska aspekter, och använder oss av normkritiska och intersektionella perspektiv för att ge en heltäckande bild av er verksamhets inkludering. Efter kartläggningen presenterar vi en detaljerad rapport tillsammans med en åtgärdsplan som är anpassad efter era specifika behov och mål.

Vanliga områden för kartläggning:

  • Fysiska lokaler: vi granskar era lokaler för att identifiera potentiella hinder och risker kopplat till alla diskrimineringsgrunder. Detta kan inkludera tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar, säkerhet för hbtqi-personer och hur lokalerna kan upplevas ur ett normkritiskt perspektiv.
  • Kommunikation i text och bild: vi utför normkritiska granskningar av ert bild- och textmaterial för att säkerställa att er kommunikation är inkluderande och når ut till en bredare målgrupp. Vi identifierar möjliga exkluderande uttryck och ger konkreta förslag på hur ni kan förbättra er kommunikation för att bli mer inkluderande.
  • Policys, riktlinjer och handlingsplaner: vi granskar era interna styrdokument med fokus på att förbättra effektiviteten och inkluderingen. Med ett normkritiskt och intersektionellt perspektiv ser vi till att era planer och riktlinjer inte bara följer lagkrav, utan också aktivt bidrar till en inkluderande arbetsmiljö.

Flexibla leveransmetoder

Vi erbjuder vår kartläggningstjänst med flexibilitet för att passa era behov, oavsett om ni föredrar digitalt arbete eller granskning på plats.

  • Digital kartläggning: genom att skicka oss material och information digitalt kan vi utföra en grundlig granskning på distans. Detta är en snabb och effektiv metod som ger er tillgång till vår expertis oavsett var ni befinner er.
  • Kartläggning på plats: vi kan också besöka er verksamhet för att genomföra kartläggningen direkt på plats. Detta ger oss möjlighet att se och analysera era lokaler, dokument och rutiner i deras verkliga sammanhang, vilket kan ge ytterligare insikter.

Vad ni får ut av vår kartläggning

  • Identifiering av riskområden: få en klar bild av var potentiella risker för diskriminering och exkludering finns i er verksamhet.
  • Konkreta åtgärdsförslag: vi förser er med en detaljerad åtgärdsplan som visar exakt vad ni kan göra för att förbättra er arbetsmiljö och inkludering.
  • Förbättrad inkludering: genom att implementera våra rekommendationer kan ni skapa en mer öppen och inkluderande arbetsplats för alla.
  • Efterlevnad av lagkrav: säkerställ att er verksamhet uppfyller relevanta lagar och riktlinjer för diskrimineringsskydd och likabehandling.
  • Skräddarsydda lösningar: våra rekommendationer anpassas efter era specifika behov och mål, vilket gör att ni kan arbeta strategiskt och effektivt med inkludering.

Kontakta oss

Vill ni säkerställa att er verksamhet är fri från risker för diskriminering och exkludering? Kontakta oss idag för att diskutera hur vår kartläggningstjänst kan hjälpa er att skapa en mer inkluderande och hbtqi-kompetent arbetsmiljö.