Hbtqi-certifiering PLUS
PLUS – Hbtqi-certifiering för medelstora grupper
HBTQI-certifiering PLUS är utformad för arbetsgrupper på upp till 15 personer som vill stärka sitt arbete med inkludering och mångfald. Certifieringen ger er verktygen ni behöver för att skapa en arbetsmiljö där alla känner sig välkomna och trygga, oavsett könsidentitet eller sexuell läggning.
En flexibel och tillgänglig process
Alla arbetsplatser är olika. Därför är vägen fram till ett hbtqi-certifikat inte likadan för alla. Beroende på hur er verksamhet är organiserad och vilka förkunskaper ni har anpassar vi utbildning och process så att den ska matcha era behov, önskemål och förutsättningar. Arbetsprocessen löper i två parallella spår – utbildning och förändringsarbete.
Hbtqi-certifieringen leds av våra erfarna utbildare och processledare. Vi arbetar nära er verksamhet under alltifrån 2 månader till upp till ett år.
Hbtqi-certifieringens mål
Målet med Hbtqi-certifieringen är att alla i er arbetsgrupp ska få ökad kunskap om hbtqi, normer och hbtqi-personers livsvillkor. Vi vill ge er förhållningssätt och verktyg för ett inkluderande bemötande som speglar era värderingar och stärker er organisation.
Genom utbildning och förändringsarbete får ni konkreta verktyg för att förbättra bemötandet av både kollegor och kunder. Certifieringen hjälper er att arbeta normmedvetet och att inkludera alla diskrimineringsgrunder i ert dagliga arbete.
Efter certifieringen kommer ni ha påbörjat ett långsiktigt förändringsarbete som främjar en öppen och inkluderande arbetsmiljö.
Blended learning eller helt digitalt
Hbtqi-certifieringen består av webbaserade moment där era medarbetare enskilt genomgår utbildningsmoduler på en tid som passar dem, varvat med utbildning och workshops som sker på plats hos er. Det är även möjligt att genomföra certifieringen helt digitalt.
Så kan en certifieringsprocess gå till
- 1. Uppstartsmöte:
- 2. Inventering av behov och utvecklingsområden:
- 3. Definiera syfte och mål:
- 4. Utveckling av utbildningsplan:
- 5. Genomförande av utbildning:
- 6. Framtagning av handlingsplan:
- 7. Certifiering och treårig handlingsplan:
- 8. Omcertifiering och uppföljning:
Vi inleder med ett möte med er ledningsgrupp för att klargöra mål och förväntningar.
Tillsammans med hela er grupp gör vi en grundlig genomgång av era nuvarande rutiner, behov och eventuella utvecklingsområden. Detta steg hjälper oss att förstå era specifika förutsättningar och vilka områden som behöver extra fokus.
Ni får hjälp att tydligt definiera ert övergripande syfte och de mål ni vill uppnå med certifieringen. Detta säkerställer att certifieringsprocessen blir relevant och anpassad till just er verksamhet.
Baserat på inventeringen och de uppsatta målen, lägger vi tillsammans upp en detaljerad plan för hur vi ska nå dessa mål. Utbildningsplanen kombinerar föreläsningsmoment, interaktiva workshops och webbutbildningar som genomförs av hela gruppen.
Hela er grupp genomgår utbildningen tillsammans, som består av en mix av föreläsningar, workshops och interaktiva moment. Denna fas är utformad för att förankra kunskap och främja en djup förståelse för hbtqi-frågor.
En särskild arbetsgrupp arbetar nära våra processledare för att utveckla en handlingsplan anpassad för er verksamhet.
När handlingsplanen är fastställd, tilldelas ni ert hbtqi-certifikat som gäller i tre år. Handlingsplanen fungerar som en vägledning för ert fortsatta inkluderingsarbete under denna period.
Efter tre år kallas hela gruppen till en omcertifierings-workshop där ni får stöd i att utvärdera och uppdatera er handlingsplan för de kommande tre åren.
Max antal personer: 15
Pris: från 100 000 SEK
Pris ex. moms.
Kontakta oss för offert då priset kan variera beroende på hur er verksamhet ser ut och vilka behov ni har.
Redo att certifiera er?
Är ni redo att ta steget och hbtqi-certifiera er eller har ni kanske frågor? Kontakta oss idag genom formuläret nedan.
En certifiering som gör skillnad
Att genomgå vår Hbtqi-certifiering är ett åtagande som visar att ni tar ansvar för att skapa en trygg och inkluderande arbetsplats. Certifieringen är mer än ett utbildningsprogram – det är en process som leder till verklig förändring. Genom att certifiera er med RFSL Utbildning blir ni en del av ett nätverk av organisationer som aktivt arbetar för mänskliga rättigheter i vardagen.
Vi hjälper er
Under och efter certifieringsprocessen finns vi tillgängliga för att stödja er. Vi erbjuder rådgivning och uppföljning för att säkerställa att ni kan fortsätta ert inkluderingsarbete på bästa möjliga sätt. Vår expertis är alltid nära till hands, och vi är engagerade i att hjälpa er att uppnå era mål.
En hbtqi-certifiering ger er
Struktur för ert arbete med inkludering och mångfald
Tryggare medarbetare som mår bra och känner att de kan vara den de är
Bättre bemötande av de som söker sig till er
En signal till omvärlden om att ni tar mänskliga rättigheter och allas lika värde på allvar
Vad går pengarna till?
Överskott från våra hbtqi-certifieringar och övriga tjänster används för att finansiera RFSL:s verksamheter för hbtqi-personers rättigheter i Sverige och i världen.
Varför välja RFSL Utbildnings hbtqi-certifiering?
När man ska prata om viktiga frågor ska man prata med någon som vet. RFSL är Sveriges största medlemsorganisation för hbtqi-personer. Vår kunskap bygger på 70 års erfarenhet av att arbeta med hbtqi-personers rättigheter och livsvillkor, i Sverige och världen. RFSL var även pionjärer i att introducera normkritik i Sverige.
RFSL Utbildning AB är idag Sveriges största aktör för kompetensutveckling och processledning inom hbtqi och inkludering. Vi lanserade hbtqi-certifieringen 2008 och och var först ut med konceptet. Genom åren har vi hbtqi-certifierat över 600 verksamheter och utvecklat en metodik som gör skillnad. RFSL:s hbtqi-certifiering är visserligen en omfattande process, men den lägger grunden för ett långsiktigt arbete och en garanti för att ni arbetar för mänskliga rättigheter i vardagen.