Skräddarsydda Utbildningar

Skräddarsydda hbtqi-utbildningar

RFSL skräddarsyr utbildningar utifrån era behov och er verklighet. Vi erbjuder allt från en timmes föreläsning till heldagsutbildningar baserat på olika ämnen relaterat till hbtqi och inkludering. Vi är skickliga processledare med över 15 års erfarenhet av att kompetensutveckla arbetsgrupper och skapa positiva förändringsprocesser. Våra utbildningar kan också hjälpa er med ert arbete mot att nå målen i Agenda 2030.

 

Hbtqi-utbildning som skräddarsys utifrån era behov

När ni beställer en hbtqi-utbildning från RFSL skapar vi den helt utifrån era behov. Vi har en lång erfarenhet av att möta en bredd av olika yrkesgrupper inom såväl näringsliv som den offentliga sektorn. Och är därför vana vid att skräddarsy allt så att det passar just den specifika verksamheten.

I våra utbildningar kombinerar vi föreläsningsdelar med interaktiva övningar och vi ger alltid verktyg och tips för fortsatt arbete. Vi anpassar fokus och exempel efter de som ska delta i utbildningen – så att ni får ut mesta möjliga av den. Vi anpassar också nivån efter gruppens förkunskaper och kan utforma en utbildning som ger en gemensam grundkunskapsbas, till att skapa ett upplägg för er som själva håller utbildningar inom hbtqi-frågor eller leder inkluderingsarbete.

Kort sagt – berätta för oss vad ni behöver, så skapar vi något tillsammans som passar. Lär mer om vår metodik här.

 

Hbtqi-utbildningar om flera ämnen

Våra utbildningar bygger på en rad olika ämnen som är intressanta ur ett hbtqi-perspektiv och i samråd med oss väljer ni inom vilka områden som ni vill förbättra er hbtqi-kompetens. Exempel på ämnen kan vara bemötande, arbetsmiljö, diskriminering, rekrytering, kommunikation, hälsa, våldsutsatthet, antirasism eller jämställdhetsarbete. Vi har även särskilda utbildningar riktade till chefer och ledare.

 

Exempel på upplägg

Många av våra utbildningar inleds med en introduktion till hbtqi och normkritik som ger alla deltagarna grundläggande kunskap om begrepp som rör dessa ämnen. Därefter kan man exempelvis välja att fokusera på bemötande. Då ger vi konkreta förhållningssätt för ett inkluderande bemötande och deltagarna får kunskap om hur normer kring könsidentitet, könsuttryck och sexualitet kan påverka hur man bemöter andra och riskera att begränsa hbtqi-personer. Vi jobbar också med falldiskussioner och övningar.

 

​Digital eller fysisk utbildning

Utbildningen kan ske på plats hos er, i vår konferenslokal i centrala Stockholm eller digitalt. Våra utbildningar i digitalt format håller hög kvalitet och har nöjda kunder. Läs mer om hur en digital utbildning med oss går till här.

 

Prisexempel utbildning hos RFSL Utbildning

Skräddarsydd utbildning 2-3h

Pris: Kurser som hålls digitalt: 25.000kr

Kurser som hålls på plats hos verksamhet: 32.500kr

 

Skräddarsydd utbildning 4h

Pris: Kurser som hålls digitalt: 30.000kr

Kurser som hålls på plats hos verksamhet: 37.500kr

 

Skräddarsydd utbildning heldag:

Pris: Kurser som hålls digitalt: 37.500kr

Kurser som hålls på plats hos verksamhet: 50.000kr

 

Priserna är exempel, be alltid om offert för exakt prisförslag.

 

Varför utbilda sig med RFSL?

När man ska prata om viktiga frågor ska man prata med någon som vet. Vår kunskap bygger på 70 års erfarenhet av att arbeta med hbtqi-personers rättigheter och livsvillkor, i Sverige och världen. RFSL är pionjärer inom normkritik i Sverige. RFSL Utbildning har mött hundratals verksamheter inom offentlig och privat sektor sedan 2008 och utvecklat en metodik som gör skillnad. Förutom unik kompetens i hbtqi-frågor har vi expertkunskap inom en bredd ämnen som berör inkludering.

Behov / Önskemål / Meddelande:
Fler av våra tjänster:

HBTQI-certifiering

RFSL:s webbutbildningar

Praktiskt förändringsarbete

Textgranskning

Hbtqi-föreläsningar

Skräddarsydda Utbildningar

Utbildning för chefer

Minoritesstress

Aktuellt just nu: