Pinkwashing & Företagsansvar

Vad är viktigt att tänka på?
Pinkwashing event med RFSL Utbildning

RFSL Utbildning, i samarbete med Mälarpaviljongen och QX, var stolta värdar för det senaste evenemanget i den pågående serien Talk with PRIDE den 9 maj 2023. Evenemanget, med temat “Pinkwashing”, lockade en engagerad publik, både på plats och online, som var ivriga att lära sig mer om detta komplexa och aktuella ämne.

Pinkwashing, en marknadsföringsstrategi som utnyttjar hbtqi-symboler för ekonomisk vinst, har blivit ett växande problem. Företag använder sig av denna strategi för att framstå som hbtqi-vänliga, trots att de inte aktivt stöder hbtqi-rättigheter. Målet med detta evenemang var att öka medvetenheten om pinkwashing, och att ge verktyg för att identifiera och undvika det.

Evenemanget startade med en informationsföreläsning från oss på RFSL Utbildning, där vår utbildare Pom belyste de olika aspekterna av pinkwashing och dess inverkan på hbtqi-samhället. Därefter följde en insiktsfull paneldiskussion med expertgästerna, och avslutades med en dynamisk frågestund med publiken.

Experter på pinkwashing med RFSL utbildning

Livestreamat event!

För de som inte kunde närvara på plats, erbjöds en livesändning av hela evenemanget. Sändningen var interaktiv, vilket möjliggjorde för tittarna att delta i diskussionen och ställa frågor i chatten.

Om du missade livesändningen, oroa dig inte! Du kan se inspelningen av evenemanget på vår hemsida. Allt du behöver göra är att fylla i din mejladress.

Talk with PRIDE!

Talk with PRIDE är en evenemangsserie som främjar mångfald och inkludering i Sverige. Vi arrangerar event varje månad under sommaren med olika teman, allt från Pinkwashing och Pride till hälsa och bemötande av minoriteter. Varje evenemang välkomnar gästtalare och experter som delar med sig av sina kunskaper och insikter.

Vi ser fram emot att välkomna er till kommande Talk with PRIDE-evenemang. Låt oss tillsammans lära oss, nätverka och arbeta för att skapa ett mer välkomnande samhälle. Så, markera dessa datum i era kalendrar och gör er redo för nästa Talk with PRIDE!

Vill du se eventet i efterhand?

Registrera din e-post här nedan så får du en länk till vår inspelning av eventet!

Du har väl inte missat våra tjänster?

På RFSL Utbildning är vi stolta över att erbjuda en rad tjänster som främjar hbtqi-rättigheter, inkludering och förståelse. Vi erbjuder både företag och privatpersoner möjligheter att utveckla sina kunskaper och insikter genom våra olika utbildningsprogram och workshops.

Nedan finner du ett urval av våra tjänster!

RFSL Utbildning HBTQI-certifiering logga

HBTQI-certifiering

Säkra en trygg och inkluderande verksamhet. Vi har hbtqi-certifierat över 600 arbetsplatser och utvecklat en metodik som gör skillnad.

RFSL Utbildningar & Föreläsningar om HBTQI Utbildare som står framför whiteboard

Utbildningar & Föreläsningar

Vi erbjuder allt från en timmes föreläsning till heldagsutbildningar baserat på olika ämnen relaterat till inkludering.

Person som sitter vid datorn och genomför RFSL Webbutbildning HBTQI

Webbutbildningar

Våra webbutbildingar är ett flexibelt och tillgängligt sätt att skapa en gemensam kunskapsbas i arbetsgruppen.

Citat av uppdragsgivare

”Vi vill dra vårt strå till stacken för att göra spelindustrin till ett attraktivt karriäralternativ, för alla. Under det senaste halvåret har utbildningen hjälpt oss att ta ett mer heltäckande grepp kring mångfald och inkludering”

Björn Rudolfsson, Verkställande Direktör, Kinda brave.

”Hbtq-certifieringen har gett oss fördjupad kunskap och goda verktyg för att skapa en ännu mer inkluderande arbetsplats. Vi är därför mycket stolta över att vara det första modeföretaget i världen som har blivit hbtq-certifierade.”

”Saab är en inkluderande arbetsplats där mångfald och jämställdhet är en självklarhet. Vi har en övertygelse om att mångfald ger oss olika perspektiv och därmed också innovationskraft samt bidrar till en lönsam verksamhet. Vi tackar RFSL för en inspirerande föreläsning som gett oss ännu mer kunskap kring mångfaldsperspektivet. ”

 Joachim Haux, Saabgroup 

“Alla som kommer i kontakt med CSN ska bli bemötta utan begränsande normer kring kön och sexualitet. Vi har tillsammans med RFSL tagit fram en grundutbildning om hbtq och normer för alla inom CSN. Vår vision är att göra studier möjligt och det ska vi göra på ett likvärdigt sätt oavsett kön, identitet, uttryck och sexuell läggning. Utbildningen bidrar till att säkerställa att vi har den kompetens som krävs för att göra just detta.”

Sebastian Wallberg, HBTQ-samordnare, CSN

“Mångfald och likabehandling är en viktig del av Skellefteå Krafts värderingar och förhållningssätt. Alla ska kunna vara sig själv. Certifieringen har gett oss ökad kunskap kring HBTQ och vi har tagit fram en handlingsplan, så att vi tillsammans kan skapa en arbetsmiljö där vare sig våld, hot eller kränkande särbehandling förekommer”

Sanna Lundström, avdelningschef Kundutveckling AO Marknad, Skellefteå Kraft 

”HBTQI-certifieringen har förändrat oss i grunden och gett oss verktyg för att bättre möta varje människa. I vår vardag ingår systematiskt arbete med normkritik, likabehandling och mänskliga rättigheter. Det skapar trygghet för oss och våra kunder. Vi vill vara en förebild i en bransch som bygger på gamla traditioner, men vi är fortfarande den enda HBTQI-certifierade begravningsbyrån i Sverige. År 2020. ”

AnnaCarin Timgren, VD, Gillis Edman Begravning & Familjejuridik